Kleding weggooien, niet in de restafvalcontainer

Afval in een verkeerde container doen, heeft grote gevolgen. Want als er te veel 'fout' afval in een vuilniswagen zit, wordt de gehele lading afgekeurd. Het eindstation is dan de oven van een afvalverbrandingsinstallatie. Dat is niet alleen heel kostbaar, maar ook nog eens ontzettend vervuilend.

Als u nog mooie en bruikbare kleding in de textielcontainer doet, dan kan iemand anders daar nog jaren plezier van hebben. Maar als een andere inwoner afval in de textielcontainer stort dat vies, stinkend en nat is, dan heeft natuurlijk niemand meer wat aan uw mooie kleding. Dat is zonde! Alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt, werkt ons systeem van het recyclen van kostbare materialen. Kortom, scheid uw afval op de juiste manier. Meer informatie vindt u op afval

Woont of bent u in de buurt van basisschool de Kwikstaart of het Duet, dan kunt u tussen maandag 3 en donderdag 27 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of oude handdoeken. Bied uw textiel aan op textielrace.nl. Uw textiel wordt vervolgens opgehaald door leerlingen van de dichtstbijzijnde basisschool. Hoe leuk is dat? Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Iron Roots, LABFRESH, Mud Jeans en Loop.a Life. Voor meer informatie kijk op textielrace.