Gouden bruidsparen vieren jubileum met burgemeester Heiliegers

In het Spoorhuis ontmoette burgemeester Pieter Heiliegers eind mei 5 bruidsparen die 50 jaar getrouwd zijn. De echtparen die aanwezig waren, stapten in 1974 (in de maanden januari-april) in het huwelijksbootje.

Burgemeester Heiliegers maakte met iedereen een praatje. Onder het genot van zoete lekkernijen en een drankje spraken zij over de huwelijksdag, de kinderen en kleinkinderen en het leven in gemeente Uithoorn. 

In zijn welkomstwoord haalde de burgemeester enkele gebeurtenissen aan uit “het huwelijksjaar” 1974. Zoals de winst van Feyenoord in de UEFA-Cup, als eerste Nederlandse club. Maar ook memoreerde hij de opkomst van ABBA en het Watergate-schandaal, dat de Amerikaanse president Nixon tot aftreden dwong.

Enkele jaren terug is de gemeente Uithoorn gestart om de gouden bruidsparen gezamenlijk, in etappes, uit te nodigen. De bijeenkomsten zijn inmiddels een traditie geworden. De gouden echtparen lieten aan de burgervader weten het enorm te waarderen. Na afloop kregen de echtparen nog een cadeautje mee en een bos bloemen in de gemeentelijke kleuren paars/geel. Ook krijgen zij de groepsfoto thuis toegestuurd.

Gouden bruidsparen met burgemeester Heiliegers
Foto: Gouden bruidsparen met burgemeester Heiliegers