Dorpscentrum De Kwakel weer open

Sinds vrijdag 1 september is het dorpscentrum in De Kwakel weer open en kan er ook weer voor de winkels geparkeerd worden. De afgelopen maanden is er heel hard gewerkt aan het centrum. Het hele centrum is vernieuwd, boven én onder de grond. Zo is de riolering compleet vernieuwd en klaar voor de toekomst. 

Dorpscentrum de Kwakel
Foto: Dorpscentrum de Kwakel

Marktkramen weer terug op het plein

De afgelopen maanden stonden de marktkramen op de tijdelijke locatie in de Traverse. Ook de marktkramen komen weer terug en zij staan vanaf woensdag 6 september, op de vaste dagen als gebruikelijk, weer op het nieuwe plein.

Openbaar vervoer

Vanaf vrijdagochtend 1 september zijn ook de bussen weer gaan rijden. Passagiers kunnen voor de bus richting het busstation van Uithoorn in- en uitstappen bij de nieuwe bushalte aan het Kwakelsepad, dichtbij het parkeerterrein van St. Jans Geboortekerk. Voor de bus richting Alphen aan den Rijn kunnen inwoners in- en uitstappen bij de bestaande bushalte aan het Kwakelsepad dichtbij de Sint Jozeflaan.

Wat moeten we nog doen?

De komende weken worden er op meerder locaties nog wel kleine werkzaamheden uitgevoerd. Het gaat hierbij onder andere om het plaatsen van afvalbakken, fietsparkeervoorzieningen, het verplaatsen van de laadpaal en kleine stukjes straatwerk. Ook worden de spandraden voor de verlichting over het plein aangebracht, zodat alle nieuwe verlichting voor de herfst gereed is. Eind oktober legt de gemeente al het groen (bomen en beplanting in de groenvakken) aan en komt de Koningslinde weer terug op het plein. Daaromheen komt ook de nieuwe bank. 
Als de bouw van de supermarkt met woningen erboven bijna klaar is, wordt de tijdelijke bestrating ter hoogte van de Mgr. Noordmanlaan vervangen door de definitieve bestrating.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het alle werkzaamheden op uithoorndenktmee.nl.