Aanvraag lokale voorrang op sociale huurwoningen verandert

Een deel van de sociale huurwoningen in gemeente Uithoorn wordt met voorrang verhuurd aan inwoners met binding* aan de gemeente. Deze voorrang, gebaseerd op uw woonadres in uw WoningNet inschrijving, krijgt u nu automatisch. Maar dit gaat veranderen. Om voorrang te krijgen moet u vanaf 11 september zelf uw voorrang vastleggen. Dit doet u makkelijk, snel en veilig met de MyQii app.

Bent u niet digitaal vaardig, dan kan het Sociaal Loket de voorrang voor u vastleggen. U kunt contact opnemen met het Sociaal Loket (Wmo) tijdens de spreekuren: Via de telefoon van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 10:30 uur, telefoonnummer (0297) 513 111. U kunt ook een e-mail sturen naar: sociaal.loket@uithoorn.nl
U heeft hiervoor uw klantnummer van WoningNet nodig.

*Binding met de gemeente Uithoorn betekent dat u minstens 6 jaar aaneengesloten in Uithoorn of De Kwakel woont. Of u heeft tussen nu en 10 jaar geleden minimaal 6 jaar aaneengesloten in Uithoorn of De Kwakel gewoond. U bent dus maximaal 4 jaar geleden uit de gemeente Uithoorn verhuisd. Daarnaast moet u een voor verhuur bestemde zelfstandige sociale huurwoning die eigendom is van een corporatie achter laten. Of alle volwassen personen uit het huishouden hebben een leeftijd van ten minste 18 en ten hoogste 27 jaar. In dat geval krijgt u voorrang op een jongerenwoning. Deze bindingseis is overigens niet nieuw, maar de manier waarop woningzoekenden gegevens aan kunnen leveren via WoningNet wel.