Gratis compostzak 25 maart op scheidingsdepot

Tijdens de Landelijke Compostdag deelt gemeente Uithoorn gratis een zak compost aan haar inwoners uit op het scheidingsdepot.


Afbeelding: Route compostdag

Met dank aan onze inwoners

Met deze compostactie bedanken we inwoners voor de inspanningen om gft-afval te scheiden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen. Hoe schoner het gft wordt aangeleverd, hoe beter de kwaliteit van de compost is die afvalverwerkingsbedrijf Indaver uit Alphen aan den Rijn ervan maakt. Het is dus belangrijk dat het afval thuis al zo goed mogelijk wordt gescheiden.

De lente komt er aan

Tijd om weer lekker buiten in de tuin of op het balkon te werken. Verwen uw tuin of potten met planten en bloemen op het balkon extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maken wij van uw ingeleverde gft. Uw inspanning om goed afval te scheiden, ziet u weer terug in uw tuin of balkon.

Praktische informatie

Locatie: Gemeentewerf, Industrieweg 29, 1422 AH Uithoorn, naast het scheidingsdepot, volg de borden.
Tijden: Openingstijden scheidingsdepot: maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.
Zaterdagdrukte: Op zaterdag is het altijd druk bij het scheidingsdepot, houd rekening met een eventuele wachttijd bij de ingang en met het verkeer.

Meer informatie over afval

Kijk op onze afvalpagina's.