Actie Vervoerregio: gratis ‘1,5 uur’-kaartjes voor lagere inkomens

Vervoerregio Amsterdam wil in 2023 gratis vervoerbewijzen verstrekken aan mensen die dit hard nodig hebben. Zo wil de Vervoerregio hen enigszins compenseren voor de gestegen tarieven in het openbaar vervoer. Wie in het gebied van de Vervoerregio wil reizen kan kaartjes aanvragen voor anderhalf uur vrij reizen. Vanaf april kunnen de kaartjes via een website worden aangevraagd door iedereen die tot 130 procent van het minimuminkomen verdient.

Om vooral lagere inkomensgroepen tegemoet te komen, is er gekozen voor het verstrekken van gratis kaartjes voor anderhalf uur vrij reizen. De kaartjes kunnen in alle bussen, trams en metro’s van de vervoerders in de Vervoerregio (EBS, Connexxion, GVB) worden gebruikt. Vanaf april kunnen de kaartjes via een website worden aangevraagd door iedereen die tot 130 procent van het minimuminkomen verdient. Per huisadres kunnen tot maximaal acht kaartjes worden aangevraagd. Genoeg om met een gemiddeld gezin alle bestemmingen binnen de Vervoerregio te bereiken en weer terug te reizen.

Vanaf april beschikbaar

Vanwege de noodzakelijke voorbereidingstijd kunnen de ‘1,5 uur vrij reizen’-kaartjes naar verwachting vanaf april worden verstrekt. Deze actie geldt voor alle inwoners van alle 14 gemeenten in onze vervoerregio. Dus ook voor die van de gemeente Uithoorn. Lees voor meer informatie het volledige nieuwsbericht.