Wat is Over de Streep

In het verlengde van het project ‘Dit zijn wij Uithoorn!’ waar mensen die elkaar niet kennen in gesprek gaan, willen projectleider Naomi Heidinga en de gemeente - onder leiding van wethouder José de Robles - de activiteit ‘Over de Streep’ organiseren. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Doelen van Over de Streep zijn onder andere kennismaken met andere inwoners (en elkaar dus beter leren kennen), het doorbreken van bubbels en bewustwording van je eigen gedrag en filters. Heidinga licht toe: ,,Vaak leef je in je eigen bubbel. Je hebt je vriendenkring, familie en spreekt collega’s En soms is er goed contact tussen buren. Maar daar houdt het vaak wel een beetje op. We willen graag op een laagdrempelige manier inwoners van Uithoorn en/of De Kwakel met elkaar kennis laten maken. Ook mensen die een hele andere achtergrond hebben.” 

Wethouder De Robles vult aan: ,,Op deze manier kom je meer over elkaar te weten. En je zult zien dat je meer met iemand gemeen hebt dan in eerste instantie gedacht! We hopen op deze manier ook de samenhorigheid te vergroten. En daarmee dus het woonplezier in onze gemeente.”

Het concept ‘Over de Streep’ komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze methode helpt om onverschilligheid en onbegrip tegen te gaan en leidt tot meer onderling respect. Vragen die anders niet gesteld worden, komen naar boven. Als de gestelde vraag op één van de deelnemers van toepassing is, loopt hij of zij over de streep. De deelnemers zien dat zij in veel gevallen niet de enige zijn die met bepaalde gevoelens of gedragingen worstelen.  

De Uithoornse versie Over de Streep wordt gehouden op zaterdag 5 november 2022 in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn. Van 14.00 uur tot plusminus 16.00 uur.

Foto: Opening Over de Streep met projectleider Naomi Heidinga en wethouder José de Robles.
Foto: Opening Over de Streep met projectleider Naomi Heidinga en wethouder José de Robles.

Opgeven

Opgeven kan tot 31 oktober 2022 via het aanmeldformulier of door de QR-code te scannen. Vervolgens zal contact opgenomen worden met u. Houd er rekening mee dat er tijdens de activiteit foto’s gemaakt worden die gebruikt worden voor publicatie in de lokale media en sociale media. Meer weten over het doorlopende project Dit zijn Wij Uithoorn? Kijk op ditzijnwijuithoorn.nl.

Afbeelding: QRCode voor Over de Streep