Gemeente Uithoorn en Voedselbank blijven samenwerken

De gemeente en de Voedselbank Uithoorn-De Kwakel blijven ook de komende zes jaar met elkaar samenwerken. Wethouder José de Robles en voorzitter van de Voedselbank Arjan Meijer Timmerman Thijssen hebben hiervoor op 1 september hun handtekening gezet.


Foto: Wethouder José de Robles en voorzitter van de Voedselbank Arjan Meijer Timmerman Thijssen

In het verleden werd de samenwerking altijd met drie jaar verlengd. Maar het vertrouwen tussen beide partners is groot en daarom is nu gekozen om de samenwerking met zes jaar voort te zetten. 

Voordat de handtekeningen werden gezet, complimenteerde de wethouder de Voedselbank. En dan met name de inzet van de vrijwilligers die er week in week uit voor zorgen dat de voedselpakketten goed gevuld zijn en bij de mensen terechtkomen die het hard nodig hebben. 

Inmiddels maken 85 huishoudens gebruik van de Voedselbank Uithoorn-De Kwakel. “We zien dat het aantal oploopt,” vertellen de voorzitter en zijn penningmeester Peter Hogendoorn. Het aantal cliënten groeit overigens niet alleen in de gemeente Uithoorn; in heel Nederland kloppen steeds meer mensen aan bij de Voedselbank. Dat heeft uiteraard te maken met de almaar stijgende (energie)kosten.