Feestelijke opening Legmeer-West én de Swale

Afgelopen vrijdag 2 september is de nieuwe wijk Legmeer-West 456 in Uithoorn feestelijk geopend. Dit moment werd samen met ontwikkelende bouwer Van Wijnen, Woningbouwvereniging Eigen Haard, de gemeente Uithoorn, samenwerking partners en natuurlijk de buurtbewoners gevierd.

Swale 

Tijdens de feestelijke middag is er samen met de wethouder een informatiebord van de Swale onthuld. De Swale is uniek voor Uithoorn! Dit is namelijk de eerste in de gemeente. De Swale is een voorziening waarin op een gecontroleerde wijze tijdelijk regenwater wordt vastgehouden. Dit regenwater wordt vastgehouden in een ondergrondse grindkoffer en op het oppervlak. Na 24 uur wordt het regenwater automatisch afgevloeid op het oppervlaktewater. Zo voorkomen we wateroverlast bij hevige regenval. Tevens is de Swale goed geschikt om in te spelen, samen met de bewoners en atelier Dutch is er geparticipeerd voor een passende speelplek. 

Wethouder Ferry Hoekstra, portefeuille Wonen en Duurzaamheid, was enthousiast over de feestelijke opening van de Swale: “De Swale is een innovatief project met meerdere functies. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst vaker ontwikkelen, omdat goed omgaan met soms veel regen en soms ook weer droogte in deze tijd steeds belangrijker wordt!” Daarnaast vulde hij aan: “De nieuwe woningen in dit gedeelte van Legmeer-West is een mooie aanvulling van het woningaanbod in de gemeente Uithoorn. De woningen bieden een mooie mix voor diverse doelgroepen. Door deze woningen kon er ook doorstroom plaatsvinden in andere delen binnen de gemeente.” 

Onthulling project de Swale
Foto: Onthulling project de Swale door wethouder Ferry Hoekstra (portefeuille Wonen en Duurzaamheid),
ontwikkelende bouwer Van Wijnen, Woningbouwvereniging Eigen Haard, de gemeente Uithoorn,
samenwerking partners en buurtbewoners

Een gevarieerde wijk 

Legmeer-West is een gevarieerde én vooral ook een duurzame woonwijk. In totaal zijn hier 374 gasloze woningen gebouwd. De wijk heeft een mooie combinatie van vrije sector koopwoningen, middeldure- en sociale huurwoningen. De verschillende fases in het project hebben hun eigen identiteit, de gehele wijk is ontworpen door Mulleners + Mulleners architecten. De wijk is speels opgezet met veel groen en veel gelegenheid om te spelen voor de kinderen. 

Knutselen 

Tijdens de feestelijke middag kregen alle kinderen uit de wijk de mogelijkheid om een eigen vogelhuisje te knutselen voor in de tuin. 

Onthulling project de Swale
Foto: Kinderen uit de wijk knutselen een vogelhuisje