Afsluiting doorsteek Aan de Kant-Zijdelweg

Eind vorige week zijn er tussen de Groene Boord en de Zijdelweg betonblokken geplaatst. Dit is gebeurd om een verkeersveiligheid te verbeteren.

Er wordt al sinds een lange tijd gebruik gemaakt door voetgangers en fietsers van een niet-officiële doorsteek (‘olifantenpaadje’) tussen Aan de Kant en de Zijdelweg. Er steken niet alleen voetgangers de Zijdelweg over, er wordt ook gefietst in de berm richting de N201. Dit gebeurt direct naast de rijbaan van de Zijdelweg waarop de snelheid van het autoverkeer vrij hoog is.

Om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers te beschermen hebben wij hier al eerder geprobeerd het pad af te sluiten met hekjes. Dit heeft niet geholpen en de doorsteek wordt nog steeds veel gebruikt. De gemeente Uithoorn vindt dit niet verkeersveilig en heeft als tijdelijke maatregel nu deze betonblokken geplaatst. 

De gemeente is nu aan het kijken hoe de ruimte tussen de Groene Boord en de Zijdelweg definitief ingericht kan worden, zodat voetgangers en fietsers geen gebruik meer kunnen maken van deze doorsteek. Om de wijk te verlaten kunnen voetgangers en fietsers veilig de oversteek maken via de kruising In het Rond/Zijdelweg. De directe buurtbewoners worden op de hoogte gehouden en zijn inmiddels ook geïnformeerd over deze tijdelijke maatregel. 

Foto: Doorsteek Zijdelweg - Groene boord (1)


Foto: Doorsteek Zijdelweg - Groene boord (2)