Gemeente en geloofsgemeenschap met elkaar in gesprek

Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder José de Robles zijn onlangs in de moskee wederom in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de kerken en de moskee in Uithoorn/De Kwakel.


Foto: Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder José de Robles in gesprek met vertegenwoordigers van de kerken en de moskee 

Burgemeester Heiliegers: “Doel is om verbinding te maken met de geloofsgemeenschap. Om met elkaar te spreken over signalen, zorgen, en hoe we die in samenwerking goed het hoofd kunnen bieden.”

Wethouder De Robles vult aan: “Mooi om te zien dat er vertegenwoordigers aanwezig waren vanuit de moskee en alle kerken. We zien dat er behoefte aan is en dat het gewaardeerd wordt. Daarom wordt een dergelijke bijeenkomst nu vaker in het jaar georganiseerd. In april was de eerste bijeenkomst op het gemeentehuis. Hier hebben de burgemeester en ik vragen opgehaald. Over wat er speelt, welke signalen zij krijgen, hoe de samenwerking onderling is, wat zij nodig hebben van de gemeente. En afgelopen woensdag hebben we onder andere gesproken over de vluchtelingenopvang en hoe we op dat gebied beter kunnen samenwerken. Verder gaven zij aan dat het van groot belang is dat de gemeente goed blijft communiceren naar inwoners over de opvang van vluchtelingen.”

De volgende bijeenkomst staat in februari gepland bij PCI de Kwakel. De gemeente zal ook hier bij aansluiten.