Uithoornse editie Over de Streep

Wie heeft zich wel eens eenzaam gevoeld? Wie had vroeger een poster van zijn of haar idool boven zijn bed? En wie heeft wel eens een ander gepest? Een greep uit de vragen die de deelnemers van de eerste editie van Over de Streep zaterdag 5 november voor hun kiezen kregen. De bijeenkomst werd geleid door wethouder José de Robles in het kader Dit Zijn Wij Uithoorn!


Foto: wethouder De Robles tijdens Uithoornse editie Over de Streep

“Dit Zijn Wij Uithoorn! fungeert als een kapstok. We organiseren diverse activiteiten binnen gemeente Uithoorn, bedoeld om de sociale cohesie in het dorp te vergroten,” aldus wethouder De Robles. “Onbekend maakt onbemind. Door elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat meer verbinding en begrip voor andermans standpunten. Dat is ook de reden dat we Over de Streep hebben georganiseerd. Je komt er hierbij achter dat je veel meer met de ander gemeen hebt dan je wellicht op voorhand zou denken.” De wethouder kijkt terug op een geslaagd evenement. “We hadden een leuke, heel diverse groep deelnemers. Ik vond het heel bijzonder dat mensen heel open en eerlijk waren, ook over persoonlijke en verdrietige zaken. Dat was mooi om mee te maken: dat men zich veilig genoeg voelde in een groep vol vreemden om persoonlijke verhalen te delen. Naast kwetsbaarheid en verdriet was er ook volop ruimte om te lachen. Het was een goede mix tussen persoonlijke vragen en vragen over luchtige onderwerpen.”

Na afloop kon er worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Gezien de positieve reacties wil de wethouder komend voorjaar graag nog een editie van Over de Streep organiseren. “Meer verbondenheid in het dorp, dat heb je niet van de één op de andere dag voor elkaar. Dat is een proces van de lange adem. Daarom organiseren we de komende jaren regelmatig kleinschalige activiteiten.” Meer informatie: ditzijnwijuithoorn.nl. Zelf meedoen aan een activiteit? Meld je aan via ditzijnwijuithoorn@gmail.com