Help Oekraïense kinderen met onderwijs en ontspanning in Uithoorn!

Voor de periode van 4 april tot aan de zomervakantie wordt in Uithoorn een eerste opvangprogramma opgezet speciaal voor kinderen die zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne. Een programma met ruimte voor onderwijs, sport, ontspanning en culturele activiteiten. Een plek om "gewoon" de dingen te kunnen doen die je als kind hoort te doen. Ook voor de volwassenen uit Oekraïne worden taal- en cultuuractiviteiten georganiseerd.

Dringend beroep op onze dorpsgenoten 

Het programma kan alleen worden gerealiseerd met voldoende onderwijspersoneel en vrijwilligers. De gemeente en haar partners doen daarom een dringend beroep op onze dorpsgenoten om te helpen. Het aanbod staat of valt met jouw medewerking!

We zoeken leerkrachten, pedagogisch medewerkers én vrijwilligers die willen helpen met de activiteiten. Ook ondernemers en instellingen die iets willen doen voor de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente zijn meer dan welkom.

Contact

Wil je iets betekenen voor de gevluchte kinderen uit Oekraïne, en de volwassenen? Ben je beschikbaar tussen 4 april en 15 juli? Neem dan snel contact op met Petra Goesten: goesten@wijzeraandeamstel.nl. Meer informatie vind je op uithoorn.nl/oekraine.