MFA De Scheg zoekt kunstenaar én meedenkende omwonenden

Na de oplevering van het gebouw van MFA De Scheg in de maand juli, is de buitenruimte aan de beurt. In die ruimte om het gebouw heen is een kunstwerk gepland, dat ook het begin van het park markeert. Een kunstmarkeerpunt dus. De gemeente werkt hiervoor graag samen met een beeldend kunstenaar. En ze roept de wijk op mee te denken.


Afbeelding: plek voor kunstwerk De Scheg

In het ontwerp van de buitenruimte is de locatie voor een kunstwerk aangegeven. Dit kunstwerk hoort echt bij De Scheg en bij alles wat er te doen is. Maar het markeert ook het begin van het park. Een kunst-markeerpunt, dus. Als thema van het kunstwerk is in maart via een stemming op Uithoorndenktmee.nl SAMEN & ONTMOETEN gekozen. Dit thema wordt meegegeven aan de kunstenaars die hun idee voor een kunstwerk mogen inzenden.

Beeldend kunstenaar gezocht

De gemeente werkt voor dit 3D kunstmarkeerpunt graag samen met een beeldend kunstenaar met een maatschappelijk hart. De bewoners van de wijk en gebruikers van De Scheg worden namelijk ook meegenomen in de totstandkoming van het werk. Jong of lokaal kunstenaarstalent heeft daarbij een streepje voor. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen meer lezen op Uithoorndenktmee.nl. Iedereen kan voor 15 juli reageren via het e-mailadres vastgoed@uithoorn.nl onder vermelding van Kunstwerk De Scheg.

Denk als buurtbewoner en jongere mee over het kunst-markeerpunt

Om dit kunstwerk echt samen met de buurt en de gebruikers van De Scheg vorm te geven, stelt de gemeente een kleine kunstcommissie samen. Woon je in de buurt van De Scheg en heb je interesse? Vind je het leuk om na te denken over wat er straks in jouw wijk komt te staan? Er is nog plek voor 2 wijkbewoners, waarvan het liefst ook 1 jongere bewoner (12+). In de kunstcommissie zitten ook leden van de bewonersklankbordgroep Kunst. Je hoeft zelf geen kennis van kunst te hebben. Reageer snel, want dan kunnen we meteen aan de slag! Stuur hiervoor een mail naar vastgoed@uithoorn.nl en zet er even bij: Kunstcommisie De Scheg. Meer informatie over het kunstwerk en De Scheg is te lezen op Uithoorndenktmee.nl.