Bijzondere ontmoeting college en Oekraïense vluchtelingen

Sinds maart verblijven ook in onze gemeente Uithoorn Oekraïense vluchtelingen. Voor deze mensen is de afgelopen tijd heel ingrijpend geweest. De eerste tijd was het daarom ook belangrijk om rust te creëren. Vorige week vond een bijzondere ontmoeting plaats op het gemeentehuis. De vluchtelingen en de collegeleden maakten voor het eerst kennis en er waren mooie gesprekken.

Bijzondere gesprekken

Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers kwamen al snel mooie gesprekken op gang. Het ene gesprek ging in het Engels en het andere gesprek met hulp van een tolk. De verhalen gingen over hoe de reis naar Nederland ging, hoe het verblijf nu in onze gemeente is en hoe het nu met familieleden is die nog in Oekraïne wonen. 

Na afloop sprak de burgemeester samen met de tolk de vluchtelingen toe en hij bedankte de vrijwilligers die aanwezig waren. Naar aanleiding daarvan bedankte een Oekraïense vrouw ook het college en de gemeente voor alle hulp en gastvrijheid die ze ervaarde. Kortom, een mooie ochtend, bijzondere gesprekken en zeker voor herhaling vatbaar.

De gemeente Uithoorn zet zich met haar inwoners in voor de Oekraïense vluchtelingen. Lees meer op uithoorn.nl/oekraine