Afbouw luchthal evenemententerrein

De luchthal die tijdens de nieuwbouw van sporthal De Scheg dienstdeed als tijdelijke sporthal wordt deze week afgebroken. De bouw van MFA De Scheg is zo goed als gereed en het gebouw is na de zomervakantie klaar om sporters, gymmende leerlingen en andere huurders te verwelkomen.


Afbeelding: De luchthal op het evenemententerrein

Afbouw luchthal 

Nu de zomerperiode is aangebroken voor de sporters en basisscholen wordt de luchthal met de gehuurde ruimtes voor kleedkamers en douches niet meer gebruikt. Vrijdag waren de sportmaterialen en vloeren al uit de hal verhuisd. Nu wordt de hal in delen afgebroken en netjes verwijderd van het evenemententerrein. De hal was vanaf februari 2021 in gebruik door de gemeente nadat deze was aangekocht van een collega-gemeente. Ook nu wordt de hal naar alle waarschijnlijkheid snel weer doorverkocht aan een gemeente met een soortgelijk project. Een geïnteresseerde partij is al op bezoek geweest. Niet alleen om de luchthal opgebouwd te zien, maar ook om te leren van onze kennis en ervaring.

Oplevering MFA De Scheg

De nieuwbouwhal in de wijk Zijdelwaard is inmiddels zo goed als af. De vooroplevering van het gebouw door de aannemer gebeurt deze week. Na het afronden van restpunten wordt de lichte, moderne en multifunctionele accommodatie binnenkort definitief opgeleverd. De aannemer voor de buitenruimte is ondertussen al aan de slag. Door ook tijdens de bouwvak hard door te werken aan zaken als afwatering, de entreepaden, verlichting en beplanting, zal alles naar verwachting straks klaar zijn als de scholen weer beginnen. Het kunstwerk dat in de buitenruimte zal komen te staan, wordt nog ontworpen en gemaakt. Dit zal later worden geplaatst.  

De bouw van MFA De Scheg en het gebruik van de tijdelijke luchthal zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol. De Stichting investeert in projecten die een positief effect hebben op de leefomgeving van bewoners.