Vragen en antwoorden brand buurtcentrum ’t Buurtnest

We hebben een aantal vragen met antwoorden voor u op een rij gezet. Heeft u informatie omtrent de brand, bel gratis met Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000.

Wat is er gebeurd?

Iets na tien uur op oudjaarsavond werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in buurtcentrum ’t Buurtnest in Uithoorn. De brand ontwikkelde zich snel. De brandweer schaalde daarom op naar zeer grote brand om zo met veel materieel verdere branduitbreiding te kunnen voorkomen. Enkele bewoners is tijdens de brand geadviseerd om hun huis tijdelijk te verlaten. Rond half 1 kon het sein brandmeester worden gegeven. 


Foto: Brand bij 't Buurtnest

Hoe is het ontstaan?

Op dit moment doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Wat gebeurt er nu?

Het pand is omheind met hekken en er is tijdelijk bewaking aanwezig. In de komende dagen wordt duidelijk welk deel van het gebouw is verwoest door de brand dan wel wat de gevolgen zijn van de waterschade.

Is het gebouw compleet verwoest?

Er wordt nu onderzoek naar gedaan naar de omvang van de schade aan het pand. Circa 2/3e deel lijkt niet meer bruikbaar als gevolg van de brand. Naast de schade van de brand is er ook nog veel waterschade.  


Foto: brand geblust bij 't Buurtnest

Wat zijn de gevolgen?

Daar wordt nu onderzoek naar gedaan. In de komende dagen wordt er meer duidelijk. Zodra de betrokken partijen meer weten, vermelden we dat op onze website. 

Zit er asbest in het gebouw en is er asbest vrijgekomen bij de brand?

Een gespecialiseerd bedrijf heeft in opdracht van de gemeente het gebouw ’t Buurtnest zo spoedig mogelijk onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Uit de eerste resultaten blijkt dat er harde platen met hechtgebonde asbest aanwezig zijn in het uitgebrande gedeelte van het gebouw. De locatie van de resten hiervan blijft beperkt tot het gebied binnen de hekwerken. 
Er is voor de omwonenden geen asbest risico ten gevolge van de brand. 

Wat doet de gemeente aan de veiligheid van ’t Buurtnest?

De gemeente heeft ter beveiliging camera’s en hekken om ’t Buurtnest gezet.

Kunnen huurders in het gebouw?

Het gebouwdeel dat is afgebrand mag niemand in. Het gebouwdeel dat niet is afgebrand is voorlopig door o.a. waterschade niet in gebruik. Huurders kunnen als ze een afspraak maken met de beheerder wel in dit gebouw voor het ophalen van spullen.

Wat gebeurt er met de activiteiten die nu plaatsvinden in ’t Buurtnest?

Met alle betrokken partijen wordt contact gezocht en per situatie wordt bekeken of en hoe met de activiteiten kunnen doorgaan.

Waar kan ik terecht met vragen over de brand bij ‘t Buurtnest?

U kunt als omwonenden bellen naar het algemene nummer van de gemeente Uithoorn (0297) 513 111 of mailen naar gemeente@uithoorn.nl o.v.v brand ’t Buurtnest. 

Het overzicht met vragen en antwoorden wordt (als het nodig is) regelmatig bijgewerkt.

Nieuwsberichten teruglezen

Op uithoorn.nl/brandbuurtnest leest u alle berichtgeving over de brand.