Veel schade door brand ’t Buurtnest

Op oudjaarsavond woedde een hevige brand in ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan. De schade aan het gebouw blijkt aanzienlijk. Politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Veel schade

De schade aan ’t Buurtnest wordt op dit moment in kaart gebracht. Burgemeester Pieter Heiliegers: “Er is schade aan een groot gedeelte van het gebouw. Er is vanzelfsprekend verdriet bij omwonenden, alle huurders en gebruikers van het buurtcentrum. De brandweer en politie doen nu met grote zorgvuldigheid onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dit heeft zeer hoge prioriteit.”
Wethouder José de Robles vult aan: “Deze week nog organiseren we een online- bijeenkomst voor alle huurders en gebruikers van ’t Buurtnest. We proberen ook om met hen persoonlijk in contact te komen om te horen waar zij nu behoefte aan hebben. Het is heel ingrijpend en we willen laten weten dat ze er niet alleen voor staan.”

Informatie voor betrokkenen en omwonenden

Gebruikers, omwonenden en andere betrokkenen van ’t Buurtnest die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente. Dat kan via een mail aan: gemeente@uithoorn.nl met in het onderwerp “brand buurtnest”. Of via het algemene nummer: (0297) 513 111.

Bekijk alle informatie op: Laatste nieuws brand 't Buurtnest.