Nieuwe horecaondernemer voor De Scheg

Afgelopen woensdag was het goudkleurige blad van de bar in Buurtkamer De Waard de ondergrond voor een bijzonder moment in MFA De Scheg. Horecaondernemer Sven Russchen mocht voor de eerste keer achter “zijn” toog plaatsnemen. Ditmaal om de overeenkomst met de gemeente te tekenen met wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra. Binnenkort hoopt hij volop te draaien voor publiek.

Wethouder Hazen is opgetogen. “Dat er op na onze oproep in juni al zo snel een geschikte ondernemer is gevonden, is natuurlijk fantastisch. En met de enorme ervaring die hij meebrengt, leggen we de exploitatie van de Sportkantine en Buurtkamer vol vertrouwen in zijn handen”. Wethouder Hoekstra vult aan: “Het is al een bijzonder pand waar Uithoorn trots op mag zijn, en ik kijk uit naar de prettige samenwerking tussen Sven en de gemeente.”

Sven Russchen beaamt dat de nieuwe De Scheg bijzonder is. “Toen ik de oproep las, ben ik eigenlijk direct erheen gereden om eens om het pand te lopen. Diezelfde dag heb ik mijn brief verstuurd.” Russchen is geen onbekende in Uithoorn. Hij is er geboren en kwam vervolgens via Amstelhoek in Mijdrecht terecht. 
“Ik startte mijn horecacarrière 25 jaar geleden bij wat toen Sportpark Amstelhof heette in De Kwakel. Daarna ontwikkelde ik door heel Nederland horeca en evenementen voor locaties als Paleis Soestdijk, Ziggo Dome of Afas Live. Na ruim 12 jaar voelde ik de drang om meer lokaal te doen. En vooral om zelf weer op de vloer te staan.” 

Russchen zoekt daarbij wel naar uitdagingen die een maatschappelijk of sportief karakter hebben, zoals Grand Café La Base in De Kwakel. En nu dus de Sportcafé De Scheg en Buurtkamer De Waard in De Scheg. “Ik vind het heerlijk om iedereen die er komt dat huiskamergevoel te kunnen geven. Niet moeilijk, niet gekunsteld, maar gewoon even lekker ontspannen iets eten of drinken.” Russchen ontmoette dinsdag al de huurders en verenigingen van MFA De Scheg. Vanaf komende week is Sportcafé De Scheg en Buurtkamer De Waard open voor publiek. 

De bouw van MFA De Scheg is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol. De Stichting investeert in projecten die een positief effect hebben op de leefomgeving van bewoners.

Ondertekeing horeca overeenkomst de Scheg
Foto: Sven Russchen met wethouders Ferry Hoekstra en Jan Hazen (r).