Gemeente ontvangt sleutel van De Scheg

Met enkele weken vertraging mochten maandag wethouders Jan Hazen (Sport) en José de Robles (Sociaal Domein & Onderwijs) van de aannemer de sleutel in ontvangst nemen van de nieuwe De Scheg. Nu kan begonnen worden aan de restpunten, inrichting en de verhuizing naar de multifunctionele accommodatie.

Topprestatie

Bij de start van de scholen op maandag 29 augustus is voor de gymmende leerlingen en andere sporters dan bijna alles klaar. Bijna alles, want bijvoorbeeld de zonwering rond het gebouw en de touwen en klimrekken voor de sporthal moeten nog geleverd worden. Deze zullen de komende weken worden geplaatst. 

“Het wordt nog even hard eraan trekken voor het hele team,” zegt wethouder Hazen, maar zoiets groots en complex neerzetten en dan toch min of meer binnen de oorspronkelijke planning blijven, is ook een ware topsportprestatie. En kijk eens wat voor een gebouw er nu staat: niet alleen modern en duurzaam, maar ook een toonbeeld van slim omgaan met ruimte. Door het combineren van verschillende functies op één locatie kwam bijvoorbeeld ‘t Buurtnest in Zijdelwaard vrij voor andere ontwikkelingen. Zo hebben we niet alleen een toekomstbestendige multifunctionele accommodatie, maar werken we tegelijk aan een toekomstbestendig Uithoorn.” 

Wethouder De Robles vult aan: “En dat multifunctionele aspect gaat natuurlijk niet alleen om handig samenvoegen van functies op één plek. Het heeft ook een verbindend effect. Er is een Buurtkamer voor de wijk en te huren ruimtes voor allerlei initiatieven. Er wordt straks gebridged, gedanst en muziek gemaakt. Ook kinderopvang en BSO Solidoe heeft een plek gekregen; het kan samen met ‘t Startnest gebruik maken van de speelruimte buiten. Die verbinding zoeken en creëren, dat vinden we als gemeente enorm belangrijk.” 

Buitenruimte

Door de uitloop van de oplevering kon ook pas later dan verwacht gestart worden met het inrichten van de buitenruimte. Hierdoor is de bestrating rondom het gebouw nog niet overal gereed in de eerste weken. Naar verwachting zijn de entreepaden helemaal af in de tweede helft van september. De beplanting wordt daarna geplaatst, want hiervoor moet het juiste seizoen aanbreken. Voor het kunstwerk dat in de buitenruimte zal komen te staan, hebben al veel kunstenaars zich aangemeld. Een Kunstcommisie met bewoners buigt zich momenteel over een selectie van kandidaten die een voorstel mogen doen voor het kunstwerk.  

De bouw van MFA De Scheg is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol. De Stichting investeert in projecten die een positief effect hebben op de leefomgeving van bewoners.


Foto: De gemeente tekent voor de oplevering van De Scheg. In het midden wethouders Hazen (l) en De Robles.