Uithoorn voor Elkaar lanceert digitale vrijwilligersmarkt

Steunpunt Vrijwilligerswerk van Uithoorn voor Elkaar organiseert in samenwerking met de gemeente Uithoorn van 6 tot en met 20 september een digitale vrijwilligersmarkt. Inwoners van Uithoorn kunnen via hun telefoon, tablet of pc een virtuele wandeling maken over deze markt en zich zo kosteloos en vrijblijvend oriënteren op vrijwilligerswerk.

De digitale markt is te bezoeken via steunpuntvrijwilligerswerkuithoorn.nl of via uithoornvoorelkaar.nu.

Filmpjes

Tijdens die virtuele wandeling kunnen bezoekers vanuit een comfortabele stoel kennismaken met 30 Uithoornse en 30 organisaties uit de Ronde Venen. Deze hebben een eigen digitale stand waarin zij het vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen. Denk aan klusjes doen bij een zorgboerderij, taallessen geven of trainingen verzorgen bij de lokale sportvereniging. Belangstellenden kunnen filmpjes en foto’s bekijken en vrijblijvend contact leggen met de organisaties van hun keuze. Zo is leuk en boeiend vrijwilligerswerk snel gevonden. 

Waardering

Vrijwilligers zijn van groot belang voor de samenleving. Ook voor vrijwilligers zelf is vrijwilligerswerk dé manier om met andere mensen in contact te komen, actief te blijven of ervaring op te doen.  Bovendien is vrijwilligerswerk gewoon erg leuk en levert het veel op. Zoals Nici, maatjesvrijwilliger: “Door mijn vrijwilligerswerk voel ik me gezien en gewaardeerd”. 

Contact

Belangstellenden die eens in gesprek willen over hun wensen en mogelijkheden kunnen contact opnemen met Sabine Ridderhof of Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Uithoorn voor Elkaar via vrijwilligerswerk@stdb.nl  of bellen naar: (0297) 230 280.