Uitgifte bio-emmertjes hoogbouw woningen voor GFT inzameling

Vanaf oktober gaat de gemeente apart groente-, fruit- en tuinafval (GFT) inzamelen. Onlangs hebben alle inwoners van de gemeente Uithoorn een brief ontvangen over het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Inwoners met een laagbouw woning ontvangen binnenkort een GFT-container en inwoners in een hoogbouw woningen krijgen een verzamelcontainer in de openbare ruimte. Maar krijgen ook de mogelijkheid om een gratis bio-emmertje op te halen bij het scheidingsdepot. Met het bio-emmertje is het gemakkelijk om dagelijks voedselafval handig te sorteren en op te slaan.

Wanneer

Tussen 21 september en 1 oktober kunnen inwoners gratis een bio-emmertje ophalen tegen inleveren van een bon. Deze bon is te vinden in de brief die inwoners met een hoogbouw woning laatst hebben gekregen. Neem ook uw ID mee.

Waar

De bio-emmertjes staan klaar op het scheidingsdepot. De uitgifte is op dinsdag of donderdag. Normaal is het scheidingsdepot dan gesloten, maar voor de uitgifte open. U kunt tijdens het ophalen geen afval wegbrengen naar het scheidingsdepot. 

Datum en tijd van uitgifte

  • Dinsdagochtend/middag 21 september tussen 9.00 en 12.30 uur 
  • Dinsdagochtend/middag 28 september tussen 13.00 en 16.00 uur 
  • Donderdagmiddag/avond 23 september tussen 13.00 en 16.00 uur 
  • Donderdagmiddag/avond 30 september tussen 19.00 en 21.00 uur 

Meer informatie en vragen 

Op de afvalpagina vindt u nog meer informatie over de GFT-inzameling. 
Staat uw antwoord er niet bij, dan kunt u uw vraag stellen via een e-mail aan gemeente@uithoorn.nl of via telefoonnummer (0297) 513 111.