Feestelijke ochtend met een gouden randje

Op woensdagochtend 15 september had burgemeester Pieter Heiliegers een feestelijke ontmoeting met maar liefst 5 echtparen die hun 50-jarige trouwdag hebben bereikt. Onder het genot van koffie en thee met wat lekkers in restaurant Het Spoorhuis vierden zij samen hun trouwdag “met een gouden randje”.


Foto: Burgemeester Heiliegers met de vijf 50-jarige bruidsparen

Gezamenlijk vieren

Nog vóór de coronapandemie besloot de gemeente Uithoorn om 50-jarige bruidsparen uit te nodigen hun jubileum gezamenlijk te vieren. Zo leren inwoners uit hetzelfde trouwjaar elkaar kennen, was de gedachte. 

Burgemeester Heiliegers: “De eerste keer was zo’n succes dat we ervoor hebben gekozen om dit ieder jaar te doen. Helaas gooide corona roet in het eten. Inmiddels zijn de maatregelen enigszins versoepeld en mogen we die mijlpaal weer samen vieren.” Omdat er een flinke inhaalslag gemaakt moet worden, zal de gemeente de komende periode gebruiken om nog een aantal bijeenkomsten te organiseren. 

Omgevlogen!

Wat is het geheim van een goed huwelijk? De echtparen waren daar uitgesproken over, en ze bleken daarin ook veel gemeen te hebben. Hun tips: “Geeft elkaar de ruimte, respecteer elkaar, luister goed naar elkaar en laat elkaar vrij!” 50 jaar is best een lange tijd, maar volgens de echtparen is die tijd omgevlogen! Van harte gefeliciteerd!