Elektrisch rolstoelvervoer in Uithoorn en De Kwakel

RMC verzorgt sinds enkele maanden het Wmo-vervoer in de drie Duo+-gemeenten Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel. Duurzaamheid staat bij de vervoerder hoog in het vaandel en dat is voor Uithoorn en de twee andere gemeenten een belangrijke reden om met hen in zee te gaan.

Het wagenpark bestaat dan ook voor zo’n tachtig procent uit elektrische auto’s en busjes. Alleen bij rolstoelvervoer is elektrisch rijden nog geen vanzelfsprekendheid. Het is volgens RMC dan ook behoorlijk uniek dat er inmiddels ook in de drie bovengenoemde gemeenten een elektrische bus voor rolstoelvervoer rondrijdt. Het bedrijf streeft ernaar dit aantal uit te breiden.

Voorproefje

Wethouders José de Robles (gemeente Uithoorn, links), Rineke Korrel (Ouder-Amstel, in de bus) en Jeroen Klaasse (Diemen) kregen alvast een voorproefje van RMC. 
“Het belangrijkste is natuurlijk dat onze inwoners erop kunnen vertrouwen dat het Wmo-vervoer goed is geregeld. Op de wagens van RMC staat de kreet ‘mobiliteit is vrijheid’. En daar sluit ik me bij aan. Dat er daarnaast oog is voor duurzaamheid en milieu, past bovendien bij ons streven om op alle gebieden te zoeken naar duurzame oplossingen en toepassingen,” benadrukt de Uithoornse wethouder De Robles. 

WMO-vervoer aanvragen

Kunt u vanwege uw gezondheid niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? Kijk dan hoe u WMO-vervoer kunt aanvragen.