Bloembakken helpen tegen snelheidsduivels

Afgelopen donderdag zijn langs de Wilhelminakade en de Julianalaan bloembakken geplaatst. Die moeten ervoor zorgen dat het verkeer niet te hard door de straten rijdt. De veiligheidsmaatregel is een van de actiepunten uit de “buurtschouw” in het Oude Dorp.

In april liepen burgemeester Heiliegers en wethouder De Robles hun ronde met inwoners en ondernemers uit de wijk, als onderdeel van de Wijkgerichte Aanpak van de gemeente. Zij stuitten op een aantal problemen, zoals aan de Wilhelminakade, waar hard rijdende auto’s en wielrenners een gevaar vormen voor de voetgangers en terrasbezoekers, en op de Julianalaan waar er veel bouwverkeer door de straat rijdt. Samen werden afspraken gemaakt over een oplossing.

“De bewoners wilden niet van die betonnen obstakels die je weleens ziet, maar een aantrekkelijke oplossing die bijdraagt aan de leefbaarheid van de buurt,“ aldus Rianne Kole van Buurtbeheer Uithoorn Centrum. “We zijn tevreden over de bloembakken, gemaakt van oude groentekratten, in het blauw en geel van onze gemeente. Gevuld met verse planten, geleverd door een lid van Winkeliersvereniging Uithoorn.” En de bloembakken blijken effectief. Wielrenners en auto’s zijn gedwongen om tussen de bloembakken door te slalommen. “Dat haalt de snelheid er behoorlijk uit.”

Plantenbakken Wilhelminakade
Op de foto: v.l.n.r. Rob Baas (Buurtbeheer Uithoorn Centrum), Dion van Tol (Winkeliersvereniging Uithoorn),
Rianne Kole (Buurtbeheer Uithoorn Centrum), en Osman Catik (gemeente Uithoorn).
Foto is gemaakt door: Patrick Hesse / VisionQuest.