Terugblik naar bijeenkomsten Vervolgonderzoek Wonen, sporten en recreëren

Op twee avonden, 6 juli online en 7 juli live, hebben Buurtbeheer De Legmeer, Thamen Sport en gemeente een informatiebijeenkomst gehouden om inwoners te ontvangen en te vertellen over de mogelijke inrichting van het gebied in Legmeer-West, tussen de nieuwe tramlijn op de oude spoordijk en de huidige sportvelden.

Het is een behoorlijke ingewikkelde puzzel. Dat bleek ook tijdens deze avonden. Wat de één een wenselijke richting vond, werd door de ander juist als minder wenselijk gezien. Hierdoor ontstonden boeiende gesprekken. Buurtbeheer De Legmeer ziet hier graag een groen knooppunt voor de wijk om de teruglopende leefbaarheid te verbeteren. 

Verhuizen sportvelden

De gemeente onderzoekt of ook de sportvelden van Thamen honk- en softbal en jeu-de-boules-vereniging Boule Union Thamen (Thamen Sport) hierheen kunnen verhuizen. Zo komt schaarse grond vrij voor woningbouw in De Kwakel, een van de laatst overgebleven bouwlocaties binnen de beperkingen van Schiphol. Inwoners van de hele Legmeer waren via een brief uitgenodigd.  Ook andere inwoners waren van harte welkom. 

Interview buurtbeheer in de Meerbode

In de Nieuwe Meerbode van 30 juni is een interview gehouden met de besturen van Buurtbeheer De Legmeer, Thamen Sport en de gemeente. In de digitale uitgave van de Nieuwe Meerbode kunt u dit nog teruglezen. Daar stond daar ook de uitnodiging om de informatiebijeenkomsten te kunnen bezoeken. Bent u niet geweest, kijk op uithoorndenktmee.nl naar het filmpje voor een goed beeld over wat de denkrichting is. 

Vragenlijst

Wilt u de vragenlijst invullen? Hierin kunt u aangeven wat u ervan vindt. Wij willen zoveel mogelijk reacties en meningen verzamelen. U kunt tot 21 juli de vragenlijst invullen. We bedanken alle inwoners die de informatiebijeenkomsten hebben bezocht.