Aanvragen van een evenementenvergunning in coronatijd

Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 13 augustus tot en met 19 september 2021 uit voorzorg extra maatregelen voor het organiseren van evenementen, klein of groot, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Coronaprotocol

Er wordt meer van u gevraagd dan regulier, zo moet u (vanaf 13 augustus) voor de evenementen die mogelijk zijn, een goed coronaplan in leveren. Hierin omschrijft u welke maatregelen u neemt zodat u een veilig en verantwoord evenement organiseert. 

Zolang er voor evenementen beperkingen gelden in verband met corona moet een coronaprotocol indienen. Daarom is het maken van een melding voor een evenement nu even niet mogelijk en moet u deze ook als aanvraag evenementenvergunning bij ons indienen. 

Op www.rijksoverheid.nl vindt u de meest actuele informatie over de coronamaatregelen voor evenementen. 

Dien op tijd uw aanvraag in 

U moet uw aanvraag voor een groot evenement op tijd – tenminste 8 weken voor aanvang – indienen. Dit geldt ook als u een klein evenement (bijvoorbeeld buurtbarbecue, wandeltocht) organiseert. U moet kunnen aantonen dat er wordt voldaan aan de coronamaatregelen (coronaplan). Daarom adviseren wij u om uw aanvraag voor een klein evenement minimaal 4 weken voor aanvang in te dienen.

Coronaregels bij evenementen

Voorlopig moeten we er rekening mee houden dat het virus van invloed is bij het organiseren van evenementen en er coronaregels gelden naast de gewone regels. Kijk op Coronavirus en evenementen op onze website voor uitgebreide informatie over het indienen van een aanvraag evenementenvergunning.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met team Vergunningen, Toezicht en Handhaving  via gemeente@uithoorn.nl of (0297) 513 111.