Challenge Uithoorn in beweging gaat door

Eind van het jaar is de gemeente gestart met de challenge ‘Uithoorn in beweging’. Dit is opgezet om het sporten en bewegen te blijven stimuleren in Uithoorn en De Kwakel in deze bijzondere tijd. Nu de lockdown en alle coronamaatregelen nog doorlopen, willen we ook de challenge met één maand verlengen.

Tot 1 maart kan iedereen zijn of haar sportprestatie doorgeven via sportbeleid@uithoorn.nl.

Meedoen aan ‘Uithoorn in beweging’ en wat kan je winnen?

Het project ‘Uithoorn in beweging’ is voor iedereen van 18 jaar en ouder en woonachtig in de gemeente Uithoorn. Dit project wil sporten en bewegen extra stimuleren en het bevat geen competitie element. Er is een challenge georganiseerd, waarbij iedereen op eigen gelegenheid een sportieve “prestatie” kan vastleggen. Wandelen, fietsen, roeien, hardlopen, skaten, wat je sport of beweging ook is. Leg die prestatie vast met een foto, video of sport-app (Strava, Runkeeper, etc) zodat duidelijk zichtbaar is dat je hebt bewogen of gesport. De foto, video of digitale afdruk van je prestatie kun je tot 1 maart insturen naar sportbeleid@uithoorn.nl. Voor iedere 25e inzender is er een prijs. Denk bij het uitvoeren van je challenge wel aan de coronamaatregelen en houd voldoende onderlinge afstand.

Actie vanuit het Sportakkoord 

In maart van dit jaar is het Sportakkoord getekend door meer dan 50 partijen. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk inwoners van Uithoorn en De Kwakel met plezier te laten sporten en bewegen. Het project ‘Uithoorn in beweging’ vloeit voort uit het sportakkoord. Door alle coronamaatregelen is het vooral lastig voor de doelgroep 18+ om te sporten. Maar individueel en met gepaste afstand is er nog redelijk veel mogelijk. 

De gemeente Uithoorn gaat op een zorgvuldige en veilige manier om met  persoonsgegevens en dat staat beschreven in de privacyverklaring.