1070 mensen laten zich testen in GGD testbus op het Amstelplein

In totaal hebben 1070 mensen gebruik gemaakt van de corona GGD testbus die twee weken lang gestaan heeft op het Amstelplein. 61 mensen werden positief getest. Dat komt neer op 5.7 procent.

Bewoners van uit de gemeente Uithoorn met lichte klachten konden zich tussen 11 en 24 januari zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona.

Proef

De inzet van de bus betreft een proef waarbij de GGD onderzoekt of de testbereidheid groter wordt als mogelijke drempels (afspraak maken, afstand tot de testlocatie) verlaagd worden.

De testlocaties in Amsterdam zijn voor sommige bewoners best ver weg. Wethouder Zorg Ria Zijlstra: ,,Door dichtbij huis en zonder afspraak mensen een test aan te bieden, wilden we bewoners nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De wethouder nam tijdens haar werkbezoek aan de coronatestsbus als blijk van dank ‘Uithoorn 200 jaar’ koekjes mee voor de GGD medewerkers.

De testbus van de GGD staat nu in Kudelstaart.

wethouder Ria Zijlstra in de GGD testbus
Wethouder Ria Zijlstra in de GGD testbus