Bestraten ging nog nooit zo snel

Niet iedereen in de gemeente maakt een ommetje naar De Kwakel. Daarom brengen wij De Kwakel even naar u toe. Wij laten u graag zien welke bijzondere machine hier in de wijk bezig is.


Foto: Tigerstone-machine

In De Kwakel zijn wij aan het werk om het volledige rioleringsstelsel in de wijk (Bromelialaan, Rozenlaan, Gerberalaan, Fresialaan) te vervangen voor een gescheiden stelsel. Dit zorgt voor behoorlijk wat overlast voor de bewoners. Naast het leggen van dit nieuwe rioolstelsel in deze wijk, moet de klinkerbestrating weer worden aangebracht. Dat is voor zo’n groot gebied best een klus. Om de tijd van de overlast korter te maken, werkt de gemeente met een wel heel bijzondere machine!

Wij gebruiken voor het eerst in de gemeente de geweldige ‘Tigerstone’-machine. Deze machine kan op een dag honderden meters straatklinkers leggen. Daarmee wordt de tijd van het dichtstraten van een weg behoorlijk verkort. 

Deze machine wordt bemand door 2 á 3 man. Aan de achterzijde van de machine komt de hele weg (rijbaan) er compleet uitgerold uit als een soort van rode loper. Auto’s die achter de machine rijden, kunnen gelijk gebruik maken van de rijbaan zodra deze is afgetrild met de trilplaat. 

Kortom ondergronds en bovengronds een duurzaam project in samenwerking met aannemersbedrijf AW-Vessies Infra.