De Rietkraag en Cube House leveren feestelijk woningen op

Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Binnen het project De Rietkraag heeft ook de unieke ontwikkeling plaatsgevonden van 8 Cube House woningen. Op donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd voor zowel De Rietkraag als de Cube House woningen.

De Rietkraag

Projectleiderontwikkelaar Arno de Haans van Projectontwikkelaar Vorm: “Het project bestaat uit 42 energiezuinige woningen, uiteenlopend van betaalbare starterswoningen en tot vrijstaande villa's. Hiermee is een zeer gemengde uitbreidingswijk ontstaan van de woonkern De Kwakel. Wat opvalt is de aansprekende architectuur met rieten kappen en de opgeknapte boomgaard. De opnieuw ingerichte boomgaard is echt een onderdeel van het project geworden en een mooie plek om te kunnen ontspannen en te recreëren.”
De ontwikkeling is uitgevoerd door Projectontwikkelaar VORM (Rotterdam), realisatie door Bolton bouw (Woerden) en civiele werkzaamheden door Reimert Infra (Almere).

Cube House woningen

De Cube House woningen zijn speciaal ontworpen met als uitgangspunten dat de woning betaalbaar moet zijn. Hierdoor zijn de woningen zeer geschikte voor starters op de woningmarkt. Daarnaast is de bouwtijd zeer kort en zijn er veel werkzaamheden die je als koper eventueel zelf kan uitvoeren, al of niet geholpen door handige familie, vrienden of kennissen. De woningen zijn volledig van hout en hebben een eenvoudige constructie. Tegelijk hebben de woningen ook een moderne uitstraling en voldoen ze aan een alle geldende normen en regels. De Cube House woningen zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld in samenspraak met de jonge kopers zelf. "Speciaal om starters aan een betaalbare woning te helpen, is dit unieke project bedacht!", aldus Ernst Bouma, initiatiefnemer van Cube House van Vink Bouw.

Welkome aanvulling

De woningen van De Rietkraag III en de Cube House woningen zijn een welkome aanvulling op het woonaanbod in de gemeente Uithoorn. Wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn: “Vandaag worden de laatste woningen opgeleverd en wordt de komende periode gebruikt om het gebied verder aan te leggen en op te leveren. Veel toekomstige bewoners kwamen al uit Uithoorn en De Kwakel, dus dit zal ook zorgen voor de nodige doorstroming. Het komt het bestaande woningvoorraad ten goede en we zijn als gemeente blij met deze ontwikkeling.”

Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging
Foto: Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging 

Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging
Foto: Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging