Karin Wegewijs nieuwe gemeentesecretaris gemeente Uithoorn

Karin Wegewijs wordt per 1 mei de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Uithoorn. De functie is niet nieuw voor haar, want sinds september 2020 was ze al waarnemend gemeentesecretaris. Ook heeft ze ruime ervaring opgedaan binnen de gemeente Uithoorn. Hiervoor was ze afdelingshoofd/ programmamanager van de afdeling Wonen en Werken en lid van het Managementteam.

Gemeentesecretaris - algemeen directeur drs. M.C. (Karin) Wegewijs
Foto: Gemeentesecretaris - algemeen directeur drs. M.C. (Karin) Wegewijs

Overtuigend en leiderschap

Na een zorgvuldige werving- en selectieprocedure is Karin Wegewijs voorgedragen voor benoeming tot gemeentesecretaris, omdat zij beschikt over de juiste leiderschapskwaliteiten. ”Zij vormt een goede match met de 'Uithoornse aanpak', weet mensen mee te nemen in de gewenste ontwikkeling, geeft ruimte en vertrouwen, heeft luisterend vermogen en staat voor haar zaak,” aldus de selectiecommissie. 

Zin om aan de slag te gaan

Karin Wegewijs kijkt er naar uit om aan verder aan de slag te gaan in de gemeente Uithoorn: “Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen heb gekregen om deze mooie functie te vervullen. Ook op deze positie zal ik mij met hart en ziel inzetten voor de gemeente en de organisatie.”