Laatste nieuws coronavirus

Hier volgt u de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in de gemeente Uithoorn en De Kwakel in verband met het coronavirus.

De Coronamaatregelen zijn vertaald in meerdere talen: 
Read the news item 'Lockdown in order to minimise contact between people' in multiple languages:
Kijk op de website van Rijksoverheid

Prik- en testlocaties

Vastgestelde coronabesmettingen en actuele cijfers gemeente Uithoorn

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen en actuele cijfers in de gemeente Uithoorn en de regio vindt u op ggd.amsterdam.nl.

Landelijke informatie

Hoe kan ik een vaccinatie tegen corona halen?

U kunt op veel plekken zonder afspraak uw coronavaccinatie(s) halen. Met een afspraak kan ook. Dat doet u online of telefonisch. Bekijk de vragenlijst op rijksoverheid.nl

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Wat mag ik nou wel en wat mag ik niet in de bestrijding van het virus? We begrijpen dat inwoners en ondernemers in Uithoorn en De Kwakel vragen hebben. Veel vragen worden beantwoord op de website van de RIVM. Zit uw vraag er niet tussen? Bel dan met 0800-1351.

Berichtgeving uit naam van Femke Halsema

In de berichtgeving rond het coronavirus op bijvoorbeeld onze gemeentelijke website kan het voorkomen dat er uit naam van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een bericht geplaatst wordt. Wij snappen dat dat verwarring kan geven. De reden hiervoor is dat Femke Halsema de voorzitter is van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waar onze gemeente onder valt. Er is besloten dat zij als voorzitter de leiding heeft in deze crisis. Uiteraard werkt zij nauw samen met de burgemeester van de gemeente Uithoorn, Pieter Heiliegers.

English:

Vragen en antwoorden diverse doelgroepen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie voor de volgende doelgroepen: