Gratis informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering voor inwoners met een smalle beurs

De gemeente Uithoorn biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Meedoen betekent minder betalen voor meer zorgverzekering. Voor wie meer informatie wil of overweegt om over te stappen, worden er drie gratis inloopspreekuren gehouden.

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Dit kunnen ook mensen (of ondernemers) zijn die betaald werk hebben, maar dus nog steeds een laag inkomen hebben. 

Het pakket van de collectieve zorgverzekering biedt extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Bij de gemeentepolis kan nu ook voor het eerst gekozen worden voor een aanvullende basisverzekering. Genaamd ‘AV-basis’. Bedoeld voor mensen met weinig structurele zorgkosten. Maar die wel gebruik willen maken de tandarts, een gezondheidscheck en een aantal fysiobehandelingen. Kijk voor meer informatie op gezondverzekerd.nl/uithoorn

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven of iemand in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar via (0297) 513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Voor inhoudelijke vragen over de collectieve verzekering kan gebeld worden met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer (071) 582.5550 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur).

Data inloopspreekuren

Woensdag 30 november van 13.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis de Quakel, Kerklaan 16 in De Kwakel, woensdag 7 december van 16.00 tot 19.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50, Uithoorn en donderdag 8 december van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek, Marktplein 65 in Uithoorn. 

Het is aan te raden om het huidige polisblad (indien mogelijk) al mee te nemen, alsook het identiteitsbewijs van alle te verzekeren personen, bankrekeningnummer (IBAN) en een inkomensspecificatie van de afgelopen maand.

Een afspraak maken is niet nodig. Medewerkers staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Direct overstappen naar de gemeentepolis is ook mogelijk. 
Op deze spreekuren is het ook mogelijk om andere financiële vragen te stellen, bijvoorbeeld over de energietoeslag en de minimaregelingen van de gemeente. Daarom zijn er op de inloopspreekuren ook klantmanagers aanwezig van de gemeente.