Feest Uithoorn 200 jaar

Vanaf 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020 stonden evenementen en activiteiten op de kalender in het kader van 200 jaar Uithoorn.

Sinds de maatregelen die de regering heeft getroffen rondom het coronavirus ziet Nederland en ook de gemeente er sinds half maart 2020 heel anders uit. Dit heeft een gigantische weerslag op ons dagelijkse leven en ook op de viering van gemeente Uithoorn 200 jaar. Alle activiteiten en geplande evenementen liggen nu stil voor onbepaalde tijd. Zodra meer bekend is, maken wij dat via verschillende media bekend.  

Kunstestafette in het gemeentehuis

Op 1 oktober 2019 is de kunstestafette gestart. Iedere maand is er een andere expositie in de hal van het gemeentehuis. Ook de kunstestafette is op dit moment gestopt. Er wordt nu gekeken wanneer het weer een goed moment is om hier mee door te gaan. Zodra dat bekend is, laten we dat weten via de diverse media.

Wat is Uithoorn 200 jaar

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de grensbepaling tussen de provincies Holland en Utrecht aan de provincie Holland overgedragen. De provincie Holland werd na 1840 de provincie Noord-Holland. Dit historische moment vond 200 jaar geleden plaats. Op 10 februari 1820 werden vervolgens de gemeente Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. De dorpen De Kwakel, Thamen en Uithoorn zijn vanaf 10 februari 1820 één gemeente. Met Uithoorn 200 jaar wil de gemeente evenementen, sport-, kunst en cultuuractiviteiten extra simuleren om de sociale leefbaarheid te vergroten in Uithoorn en De Kwakel.