Column van de burgemeester: Terug van het zomerreces

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Burgemeester, heeft u een fijne zomervakantie gehad? Deze vraag is mij nu een paar keer gesteld. Het antwoord is ‘ja!’

Bløf en hun bekende lied ‘Zoutelande’ in het bijzonder, zorgde bij mijn José voor een gedachte; ‘Laten we daar een paar dagen langer vertoeven in Zeeland’. Die provincie is mooi en we waren er toch in verband met een familieverjaardag. Zo gezegd zo gedaan. Grote vlaktes omringd door zee. We fietsten naar Middelburg en Vlissingen via kleine plaatsjes als Biggekerke en Westkapelle. Prachtig. We hebben vier dagen genoten.

Verlangen om weer thuis te zijn

Maar toch is het verlangen ook om weer thuis te zijn. Wat doe je dan met die overgebleven vrije dagen binnen de coronamaatregelen? Familie en vrienden ontvangen en bezoeken, de wekker niet zetten, een dag naar Haarlem en Amsterdam. We bezochten het Teylersmuseum en een cello concert van Maya Fridmann in “De Duif” aan de Prinsengracht. Ook ben ik gaan karten met mijn jongste zoon en heb ik als gast getennist bij Qui Vive met José. Vijftien Jaar niet gespeeld, maar het is net als fietsen….je verleert het nooit. Daarnaast veel tuinieren en schilderklusjes gedaan. En we zijn heerlijk uiteten geweest bij onze lokale horeca. Zo maar een greep uit onze zomeractiviteiten. 

Enige afleiding hebben we allemaal nodig. Het was heerlijk. Nu start ik weer op het gemeentehuis. Voor raadsleden en wethouders komt de laatste fase van deze vierjaarsperiode. Over zes maanden zijn er namelijk weer gemeenteraadsverkiezingen. Ik kijk er naar uit….u ook? Oriënteer u eens en zie wat raadsleden en wethouders allemaal doen voor Uithoorn en De Kwakel.

Pieter Heiliegers, burgemeester