Column van de burgemeester: ‘Volste vertrouwen in de wetenschap’

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Allereerst wil ik u een heel goed, maar bovenal gezond 2021 wensen. Gezondheid is ons grootste goed. En dat is in 2020 nog eens goed duidelijk geworden. Het virus brengt veel leed met zich mee. Voor de één nog meer dan voor de ander. Nog steeds raken veel mensen besmet. Ook hier, in onze dorpen. Het is duidelijk dat we Corona nog niet de baas zijn. Voor mezelf heb ik dus allang besloten dat ik het vaccin ga halen zodra ik aan de beurt ben. Het is ontzettend belangrijk dat de reguliere zorg weer door kan gaan. Dat (ziekenhuis)behandelingen weer door kunnen gaan, in plaats van uitgesteld moeten worden. Het is belangrijk dat we weer stapje voor stapje terug kunnen gaan naar ons normale leven. Daarom ga ik die prik halen. Ik heb het volste vertrouwen in de wetenschap en dus in de betrouwbaarheid van de vaccins. 

Oogstjaar

In 2022 gaan we weer kiezen voor een nieuwe gemeenteraad die vervolgens weer de wethouders benoemen. Dat betekent dat de huidige raad met de drie wethouders nog één vol jaar in deze samenstelling aan het roer staan. Het laatste jaar is vaak het ‘oogstjaar’. En dat zal u ook gaan merken. De verschillende wethouders zullen stuk voor stuk in de diverse media tonen wat gerealiseerd is of binnenkort wordt. Denk aan het opknappen van het centrum Uithoorn en het dorpscentrum in De Kwakel. Denk aan het meer zichtbaar worden van kunst en cultuur. Denk aan initiatieven op het gebied van afvalverwerking en op het gebied van duurzaamheid. Denk aan ‘meer menselijke maat’ bij hulp op het sociale vlak om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Oproep

Tot slot doe ik graag een oproep aan u. Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege Corona kan stemmen op een aantal locaties in onze gemeente nu verdeeld over drie dagen. We hebben uw hulp hard nodig op de stembureaus. U zorgt er samen met de andere leden van het bureau dat de verkiezingen goed en veilig verlopen. Meer informatie is te lezen op onze website www.uithoorn.nl/verkiezingen.
Blijf gezond, zorg goed voor uzelf en voor uw naasten. En kijk in deze tijd nog wat meer naar elkaar om. 

Pieter Heiliegers, burgemeester