Column van de burgemeester: Tijd voor wat ontspanning

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Het is maandag 8 juli en de wekelijkse ‘Staf Veiligheid’ -een overleg met de politie- zit er net op. Ik begin met het schrijven van deze tweewekelijkse column. Hoewel de ‘zomer’ in Nederland nog op zich laat wachten, begint op het gemeentehuis zo langzamerhand het zomerreces. Dat wil overigens niet zeggen dat er niet gewerkt wordt aan de ‘Laan van Meerwijk’. Dat gaat gewoon door. Maar de gemeenteraad heeft eind juni wel de laatste vergadering gehad voor dit seizoen. In september vangt alles weer aan. En daarom is deze column mijn laatste voor de vakantieperiode. 

Zoals ik al schreef, wordt er uiteraard niet stilgezeten aankomende zomer. Maar sommige vergaderingen van het college hebben minder agendastukken. We vergaderen vanwege onze vrije dagen, die we niet allemaal tegelijk opnemen natuurlijk, in beknopte samenstelling. 

Ook ik kijk uit om er even tussenuit te zijn. Dit jaar zijn we een aantal dagen in de Elzas op vakantie. Daar gaan we onder meer mooie heuvelwandelingen maken. En we zullen ook zeker andere sportieve activiteiten ondernemen. We houden ervan om in beweging te zijn. Daarnaast weet ik zeker dat er een aantal klusjes in en om het huis zijn… Die doe ik samen met mijn José, natuurlijk met veel ontspanning en plezier.

Ik sluit de column af met een vraag die mij onlangs gesteld is. De vraag wat ik van het afscheid van Mark Rutte vind. Aan de ene kant jammer, maar soms is het goed om het stokje over te dragen als je al zo’n tijd in dezelfde functie zit. Hij is maar liefst 14 jaar Minister-President geweest. Ik vond zijn afscheidsspeech mooi. Daarin reflecteerde hij op de dingen die goed zijn gegaan, maar ook op zaken die niet goed zijn gegaan. We blijven hem nog zien in NAVO-verband. Het is nu aan zijn opvolgers: het kabinet-Schoof.

In september ga ik weer verder met de column. Voor nu wens ik iedereen een hele mooie zomer.

Hartelijke groet,
Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn