Column van de burgemeester: Welkom terug

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

De column die ik elke twee weken schrijf gaat weer beginnen. Ik ben namelijk weer terug in Nederland na een mooie vakantie. Hartelijke reacties van mensen ontving ik na mijn Facebookbericht over de reis door Frankrijk die ik samen met mijn José maakte. Hartelijk in de trant van ‘welkom terug’. En dat voelt ook zo. 

De vakantie startte in Parijs waar wij verschillende mooie plekken hebben bezocht. We zijn daarna doorgereisd naar Normandië. Om onder andere de historie van de Tweede Wereldoorlog geallieerde landingen van 6 juni 1944 op diverse plaatsen te aanschouwen. Wat indrukwekkend toch. Indachtig nu...laten we vooral vredig samenleven, met de nadruk op samen. Ook in gedachte de afgelopen 15 augustus. Op die dag staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en herdenken we alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Na de memorabele bezoeken aan Omaha beach reisden we door naar Bretagne waar we vooral gelezen en gerust hebben. En we hebben genoten van de dagverse vis die ze met veel liefde bereiden. 

Thuiskomen

Het was heerlijk in Frankrijk, maar thuiskomen vinden José en ik ook fijn. 

Ik kijk uit naar alle ontmoetingen die ik met u kan hebben. En alle zaken die het college van burgemeester en wethouders voor de inwoners en ondernemers kan faciliteren. 

Hartelijke groet,
Pieter Heiliegers, burgemeester