Column van de burgemeester: Sinterklaas in aantocht

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

De dagen worden korter, de blaadjes verkleuren en het wordt langzamerhand kouder. Dat betekent dat het weer tijd is om ons voor te bereiden voor de komst van Sinterklaas en zijn pieten. Ook dit jaar komt de Goedheiligman naar ons dorp. Dit keer op zaterdag 12 november. Ik kijk er naar uit. Natuurlijk zal ik hem ontvangen en hartelijk welkom heten.

Als kind werd ik rond deze tijd altijd een klein beetje nerveus. Wat zal ik in mijn schoentje krijgen? Wij hadden het niet heel breed, maar ik weet, nu achteraf, dat mijn moeder altijd haar uiterste best deed om het bijzonder te maken. Op mijn wensenlijstje stond steevast marsepein. Ik zal u verklappen dat er in dat opzicht niks veranderd is. Marsepein staat nog steeds op hét lijstje!

Ik ben blij dat de intocht weer als vanouds gehouden kan worden. Vorig jaar was alles anders vanwege de pandemie. Toch heb ik er nog wel mooie herinneringen aan. Livia was een van de winnaars van een prijsvraag van de Sinterklaasaktie. Samen met de sint mocht ik haar en de andere jonge winnaars van een prijsvraag een zak met cadeautjes overhandigen. Ik kreeg van Livia een prachtige tekening. Deze hangt nog steeds op mijn kamer. 

Over de Sinterklaasaktie gesproken. Veel waardering heb ik voor de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. De Sinterklaasaktie Uithoorn biedt hulp aan (groepen of individuele) mensen, in het bijzonder ook aan kinderen, die het door allerlei oorzaken, niet zo getroffen hebben in deze wereld. En dat is mooi. We kunnen niet zonder deze organisaties. 
Laten we op 12 november met zoveel mogelijk kinderen, ouders, grootouders, tantes en ooms, Sinterklaas ontvangen!

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn