Column van de burgemeester: Pizza eten met de burgemeester

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Onlangs stelde een persoon de vraag “burgemeester, Het lijkt erop dat alleen ouderen geïnteresseerd zijn in maatschappij en politiek. Hoe ziet u dat?”
Geregeld ga ik in gesprek met inwoners of ondernemers. Op straat of op mijn kamer in het gemeentehuis. Maar (bijna) nooit zijn het jongeren. Dat klopt. Dat bracht me op het idee om hen uit te nodigen. 

De jeugd is uitgenodigd

Ben jij in de leeftijd tussen de 14 en 18 jaar? Dan nodig ik je op maandag 3 oktober om 17 uur van harte uit op het gemeentehuis om samen met mij pizza te eten! Tijdens het eten hoor ik graag wat je bezighoudt en hoe het bevalt om in Uithoorn of De Kwakel te wonen. En uiteraard zijn andere onderwerpen meer dan welkom om over te praten. Alles is bespreekbaar. Zeer benieuwd ben ik waar we het over gaan hebben en kijk er enorm naar uit! De jeugd heeft de toekomst. Zij kunnen van ons leren maar wij kunnen ook zeker van hen leren.

Kom je? Ik moet natuurlijk wel weten hoeveel pizza ik moet bestellen. Dus als het je leuk lijkt, meld je dan aan! Opgeven kan via het aanmeldformulier of door de QR-code te scannen. Vervolgens zullen we nog contact met je opnemen.

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn.


Afbeelding: QR-code voor Participizza