Column van de burgemeester: Er wordt weer van alles georganiseerd!

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

De lente is in volle gang. Het zonnetje komt vaker tevoorschijn, de vogeltjes fluiten en de bloemen staan in bloei. Dat merk ik in onze tuin ook. Zo was er een ganzenfamilie met 13 kleintjes in hun kielzog. Over kleintjes gesproken. Het Paasweekend was bij ons fijn. Twee van de drie kinderen en twee kleinkinderen waren weer op bezoek…..en natuurlijk zijn er eieren verstopt en werden gevonden. Erg leuk altijd om die open en verassende blikken van kinderen te zien. Pasen is net achter de rug en er liggen meer mooie feest- en herdenkingsdagen en evenementen in het verschiet. Denk aan Koningsdag. Na twee jaar corona kan er weer gelukkig van alles georganiseerd worden in onze dorpen op 27 april. Kijk op www.uithoorn.nl onder het kopje ‘evenementen’ wat er allemaal op stapel staat. 

Uithoorns Mooiste

Maar ook de hardloopwedstrijd Uithoorns Mooiste kan weer doorgaan. Deze wordt elk jaar georganiseerd door de AKU. Altijd in januari, maar vanwege corona is deze verschoven naar zondag 24 april aanstaande. Dit jaar alweer de 38e editie! Namens de gemeente zal ik het startschot lossen voor de G-run. Ik kijk ernaar uit. Er hangt altijd een hele mooie en sportieve sfeer. Mijn complimenten voor de mensen die zich elk jaar inzetten hiervoor.
Ik ben blij dat de tijd is aangebroken dat we elkaar weer meer kunnen opzoeken. Onlangs bracht ik een bezoek aan onze werknemers van de buitendienst. U ziet ze rijden in ‘Duo+-voertuigen’. Duo+ is de uitvoeringsorganisatie voor de gemeenten Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen. De buitendienst onderhoudt voor onze inwoners het groen, de parken, plantsoenen, de bomen, bermen en de speelplekken. Maar ook het onderhoud van verkeersborden, bestrating, verkeerspalen, riolering en het reinigen van de straat. We kunnen niet zonder hen. Fijn was het om hen te bedanken voor hun werk.

Bevrijdingsloop en ontbijt voor inwoners

Ook de Bevrijdingsloop op 5 mei kan weer doorgaan! Maar liefst 35 lopers van de AKU zullen in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Uithoorn brengen. Rond 10 uur (op 5 mei) ontvang ik hen voor het gemeentehuis om het vuur in ontvangst te nemen en de fakkel aan te steken. Het is goed dat dit gebeurt. Dat we stil blijven staan dat we in vrijheid leven in Nederland. U weet, in vrijheid leven is op de dag van vandaag nog steeds niet vanzelfsprekend. Nadat de fakkel is aangestoken worden de lopers ontvangen in het gemeentehuis voor een ontbijt. Ook u als inwoner bent welkom voor dit ontbijt! Ik hoop u te zien om 5 mei!

Pieter Heiliegers, burgemeester