Column van de burgemeester: november 2020

December

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Vandaag begin ik mijn column met een woordje voor alle kinderen uit Uithoorn en De Kwakel.

Lieve kinderen,
Het is vandaag woensdag 11 november, de dag dat we normaal gesproken Sint Maarten vieren. Het is traditie dat jullie langs de deuren gaan met mooie, verlichte lampionnetjes. Jullie zingen liedjes en krijgen vervolgens wat lekkers. Zelf heb ik ook mooie herinneringen aan Sint Maarten. Ik weet nog goed dat ik een grote winterpeen had uitgehouwen om er een kaarsje in te doen. Met vrienden liepen we dan rond. We gingen op het laatst dan altijd bij de tandarts langs…want die had zulke leuke mini tubes tandpasta om uit te delen! Maar vandaag is het anders dan anders. Zoals het natuurlijk al maanden anders dan anders is vanwege het coronavirus. Het advies is om dit jaar niet langs de deuren te gaan. Dat is natuurlijk niet leuk. Maar het zou wel heel gaaf zijn als jullie de gemaakte lampionnetjes in de tuin neerzetten, op het balkon of achter jullie raam. Hoe mooi zou het zijn als zoveel mogelijk kinderen, mama’s en papa’s dit doen? Laten we onze dorpen vandaag versieren met zoveel mogelijk lichtjes! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

En dan Sinterklaas. De intocht, die altijd georganiseerd wordt door de Sinterklaasaktie, gaat niet door. Ik denk dat je wel begrijpt waarom. Om jullie toch een leuke dag te wensen heb ik een videoboodschap opgenomen voor het jeugdjournaal. Misschien hebben jullie dit gister al gehoord tijdens het sinterklaasjournaal op televisie. Maar voor de zekerheid vertel ik het ook nog een keer. Ga naar www.sinterklaasjournaal.nl. Op deze website kunnen jullie mijn filmpje, dat ik speciaal voor jullie heb opgenomen bekijken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden! 

Oproep aan inwoners en ondernemers

In deze editie van de Nieuwe Meerbode vinden jullie de poster ‘Ik hou (afstand) van jou’. Ik vind het zelf een mooie poster omdat het een positieve uitstraling heeft. Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk mensen de poster uitknippen en deze bijvoorbeeld achter het raam ophangen. De posters zijn ook gratis af te halen. Ze zijn te vinden bij de twee supermarkten in winkelcentrum Zijdelwaard, bij de AH in winkelcentrum Amstelplein, bij de supermarkt in De Kwakel en bij de apotheek in gezondheidscentrum De Waterlinie aan de Koningin Máximalaan.

Dan wil ik deze column afsluiten met de serie ‘Kunst die je bij blijft’ die we enkele maanden geleden zij begonnen. In deze serie ga ik in gesprek met inwoners over hun favoriete kunstwerk in de buitenruimte. Vandaag is in deze krant voorlopig de laatste aflevering te lezen met inwoner Chris Woerden. Zodra de coronamaatregelen versoepelen, hoop ik weer in gesprek te kunnen met mede-kunstliefhebbers!

Voor nu, pas goed op uzelf en vergeet ook niet uw medemens!
Pieter Heiliegers, burgemeester.