Column van de burgemeester: juni 2020

Gemis aan persoonlijk contact

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

Door het coronavirus kunnen we helaas veel minder fysiek contact hebben met onze vrienden, familie en collega’s. Ons sociale leven staat op een laag pitje. In ieder geval wel op de manier zoals wij het gewend zijn. Natuurlijk bestaan er verschillende manieren om elkaar virtueel te spreken. Denk aan videobellen of aan WhatsApp. Na zoveel weken went het misschien een klein beetje. Maar als u het mij vraagt blijft het persoonlijk contact een groot gemis. Iemand de hand te schudden, een knuffel te geven, een omhelzing. 

Burgervaderrol

Ik zie het als mijn taak als burgemeester om veel in contact te zijn met inwoners en ondernemers. Zodat je kan voelen wat er speelt. En om de verbinding aan te gaan. Je wilt als burgemeester midden in de samenleving staan. Die zogenoemde burgervaderrol neem ik heel serieus en vind ik ontzettend belangrijk. Dat is ook de reden geweest dat ik direct na mijn benoeming een oproep heb gedaan aan iedereen om mij uit te nodigen om kennis te maken. Na deze ‘kennismakingstournee’ heb ik gezegd dat ik verder wil gaan met het ontmoeten van inwoners en ondernemers. Door zoveel mogelijk (bewoners) bijeenkomsten bij te wonen en veel op werkbezoek te gaan. Maar zoals u begrijpt gaat dat nu niet zo gemakkelijk. Ik zeg u eerlijk, dat mis ik enorm!

Daarom ben ik heel blij dat beetje bij beetje de coronaregels versoepeld worden. Daar snakken we met z’n allen naar. Maar voor nu moeten we nog volhouden.

Laten we uitkijken naar de tijd dat we weer ons oude leven terug hebben. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om u weer persoonlijk te mogen ontmoeten!

Tot slot wil ik laten weten dat mijn gedachten uit gaan naar al die mensen en ondernemers die het nu niet makkelijk hebben, eenzaam zijn of ziek zijn of iemand verloren hebben. Maar ik denk ook aan degenen die nu herstellende zijn. Ik wens u veel kracht toe en veel beterschap.

Pieter Heiliegers, burgemeester.