Column van de burgemeester: 22 juni 2020

Verhuizen

In mijn column ga ik in op actuele onderwerpen of deel ik met u momenten die ik als burgemeester heb beleefd. Ook ga ik in op vragen die aan mij gesteld worden.

De laatste tijd wordt mij geregeld gevraagd of ik mijn vakantieplannen moet aanpassen deze zomer vanwege de coronacrisis. Het antwoord is nee, want mijn José en ik waren sowieso niet van plan om deze zomer op vakantie te gaan. We zijn namelijk heel druk bezig met verhuizen! Het is de bedoeling dat wij na de zomer verhuizen naar ons nieuwe huis in De Kwakel. Wat kijken we daar naar uit. Een plek waar we heerlijk kunnen settelen. 

Ik denk dat iedereen die wel eens verhuisd is weet dat verhuizen ook veel emotie met zich meebrengt. Je komt in aanraking met spullen die je lang niet meer bent tegengekomen. En bij die spullen horen vaak ook herinneringen. Mooie herinneringen, verdrietige herinneringen of grappige herinneringen. Overal zit wel een verhaal achter.

En wat doe je met spullen die je eigenlijk niet meer nodig hebt? Weggooien is zonde! Dus we zijn nu aan het kijken hoe we bepaalde spullen die wij niet meer gebruiken een tweede leven kunnen geven. 

Gaat de burgemeester ook zelf klussen in zijn nieuwe huis? Dat wordt mij ook geregeld gevraagd. Ik houd van klussen en kan ook wel zeggen dat ik twee rechterhanden heb. Je moest eens weten hoeveel familieleden en vrienden er vroeger wel niet bij mij voor de deur stonden als er weer eens een radio of televisie kapot was. Maar ik ga zeker niet alles zelf doen in ons nieuwe huis. Ik maak gebruik van deskundige kleine ondernemers. Om twee redenen. Ten eerste wil ik graag de lokale ZZP’ers en bedrijven/winkels steunen. Een andere reden is dat ik te weinig tijd heb om alles zelf aan te pakken. Want heel veel vrije tijd heb ik niet. En in die vrije uurtjes wil je er in de zomer ook wel eens op uit. Zo zijn mijn José en ik van plan om een fietstocht te maken naar het plaatsje Noorden. We fietsen dan langs het kronkelende riviertje De Kromme Mijdrecht. Het Groene Hart in optima forma. 

Over twee weken is de laatste column voor het zomerreces. In september vervolg ik de serie. Voor nu wens ik u een goede tijd.

Pieter Heiliegers, burgemeester.