Tuinafval

Tuinafval brengt u naar de tuingroendepots of het Scheidingsdepot. Takken, snoeiafval, blad en gras kunt u op elk gewenst moment gratis brengen naar de tuingroendepots. Grond brengt u naar het Scheidingsdepot.

Scheidingsdepots

Inwoners van Uithoorn en De Kwakel kunnen hun afval naar het Scheidingsdepot brengen, zoals grof huisvuil, grote en kleine apparaten, frituurvet, grof tuinafval, chemisch afval, puin- en bouwafval.

Tuingroendepots


U herkent een tuingroendepot aan de wilgentenen- of damwandplanken omheining en het blauwe bord met gebruiksregels. Bladafval kunt u in de herfst gratis kwijt op veel plekken bij u in de buurt.

U kunt 24 uur per dag uw tuingroen brengen naar:

De Kwakel achter de kerk

Traverse

De Kwakel-De Kuil

De Kwakel Het Fort

Rozenlaan

Halfweg

De Legmeer

Boterbloem

De Legmeer

Geertruidahoeve nabij school

Europarei

Brusselflat

Legmeer-West

Vogellaan – Randhoornweg

Meerwijk-Oost

Grevelingen – Gouwzee

Meerwijk-Oost

Laan van Meerwijk nabij school

Meerwijk-West

Korte Polderweg – Watsonweg

Meerwijk-West

Park Krayenhoff 

Polderweg – Bergeend

Watsonweg

Thamerdal

Karel Doormanlaan

Zijdelwaard-Noord

Marsmanlaan

Zijdelwaard-Zuid

tegenover winkels Joost van den Vondellaan

Aanmelden takkendagen


U kunt uw takken aanmelden tot uiterlijk 15.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag. De takkenbundel mag maximaal 5m3 zijn en maximaal 2 meter lang. Bundel de takken zonder plastic. Legt u de takken op de afgesproken plek neer vóór 7.30 uur. 
De ophaaldata voor takken staan op de Afvalkalender per wijk. Bel voor meer informatie over de takkendagen met (0297) 513 111.

Bladkorven


U kunt uw bladafval gratis kwijt op veel plekken bij u in de buurt. Wij maken regelmatig de korven leeg. Ook vegen we regelmatig de straten in de periode van bladval. De bladkorven halen we weer weg zodra het blad van de bomen is.

Alleen bladeren in bladkorf


In de bladkorven doet u alleen bladeren. U mag er geen zakken, potten, takken, snoeiafval, hout of ander groen in kwijt. Dit levert namelijk problemen op bij het composteren van het bladafval. Heeft u snoeiafval, takken of ander tuinafval? Die kunt u gratis kwijt in de GFT-container of de vaste tuingroendepots bij u in de buurt of breng het anders naar ons scheidingsdepot.

Bladkorf tussentijds vol?


Is de bladkorf in uw buurt vol en wilt u dat de gemeente deze tussentijds leegt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0297) 513111.

Blad als tuinbemesting


Blad wordt vaak gezien als afval dat uit de tuin verwijderd moet worden. Op het gazon of in de vijver is dat ook het geval, maar blad tussen de beplanting is een prima grondbedekking. Een laag van maximaal 10 centimeter blad is uitstekend geschikt om vaste planten te beschermen tegen de vorst en het tegengaan van onkruid. Ook is het een goede leefomgeving voor onder andere wormen, vogels en egels. Zelf verwijderen we regelmatig het overtollig blad van wegdek en gras maar niet overal om een steentje bij te dragen aan een gezonde en evenwichtige natuur.