Scheidingsdepot

Inwoners van Uithoorn en De Kwakel kunnen hun afval naar het scheidingsdepot brengen. Grof huisvuil, grote en kleine apparaten, frituurvet, grof tuinafval, chemisch afval, puin- en bouwafval: wat u gescheiden aanlevert, laten we zoveel mogelijk recyclen. Ook kunt u stenen en aarde brengen. U kunt hier niet terecht voor bedrijfsafval.

Depotregels
  • Meld u zich bij aankomst bij de medewerkers van het scheidingsdepot.
  • Neem uw legitimatiebewijs mee, hier kunnen we naar vragen.
  • Houd het scheidingsdepot schoon.
  • Roken is verboden.
  • Rij langzaam en veilig.
  • U mag geen bedrijfsafval brengen, met uitzondering van klein gevaarlijk afval (KGA) van kantoren, winkels en diensten. (Voor bedrijfsafval kunt u een contract met een particuliere inzamelaar afsluiten.)
Wat kan ik naar het scheidingsdepot brengen?

Apparaten: alles met stekker of batterij, brandmelders, koelkasten, vriezers, wit- en bruingoed, groot en klein, asbest (dubbel verpakt in plastic, maximaal 35 m2), autobanden, gasflessen, gips, glas (ook vlak glas), grof huishoudelijk afval, stenen en aarde, huishoudelijke oliën en vetten, kadavers, klein chemisch afval (KCA), kurk, massief hout, matrassen, metalen, papier en karton, PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons), schoon puin, tuinafval, verlijmd hout en piepschuim.

U kunt lege batterijen inleveren op een van de inleverpunten

Op het scheidingsdepot is het ook mogelijk om bijvoorbeeld herbruikbaar textiel, huisraad, etcetera. voor kringloopcentrum Ceres aan te bieden.

Inleveren van frituurvet

Frituurvet en olie mogen niet door het riool! Daardoor ontstaan verstoppingen en kan het oppervlaktewater vervuilen. Uw afvoer maar ook de riolering, rioolgemalen en zuiveringsinstallaties kunnen door het vet verstopt raken. Doe gebruikt frituurvet in een afgesloten plastic fles of in de lege frituurvet fles terug. Gooi het in een gele container op het scheidingsdepot of bij de Supermarkt Quakel in De Kwakel of bij Albert Heijn, Jos van den Berg op het Amstelplein. Informatie over het recyclen van vet vindt u op frituurvetrecyclehet.nl

Adres en openingstijden

Industrieweg 29, 1422 AH Uithoorn. Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.  

Op officiële feestdagen is het scheidingsdepot gesloten. 

Bakfiets lenen


Wie geen vervoer heeft om grofvuil naar het scheidingsdepot te brengen, kan gratis gebruik maken van een leen bakfiets. Inwoners kunnen zonder kosten 1 kuub per 2 weken zelf naar het scheidingsdepot brengen. Als de bakfiets beschikbaar is kunt u deze 3 uur lang gebruiken. U moet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.