Plastic, metaal en drankenkartons inleveren

Lege plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) kunt u als PMD-afval inleveren. Het wordt gesorteerd en gerecycled. Kijk op mijnafvalwijzer.nl wanneer het PMD-afval bij u wordt opgehaald. 

SUEZ, onze afvalinzamelaar is per 1 juli overgenomen door PreZero. Vanaf 19 juli rijden de voertuigen van PreZero in de straat om de containers te legen. De inzameldagen blijven hetzelfde. Kijk op www.prezero.nl voor meer informatie. 

Plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) worden apart ingezameld. Dit materiaal wordt gerecycled. U gooit het PMD-afval in speciale containers of zakken.

Hoe kunt u PMD-afval inleveren

  • PMD mag los in de minicontainer met oranje deksel. Wilt u (gratis) gebruik maken van een (extra) minicontainer voor PMD-afval, dan kunt u dat melden via het online aanvraagformulier PMD-container. Kijk op mijnafvalwijzer.nl wanneer de minicontainers worden geleegd.
  • PMD graag in een doorzichtige zak als u gebruik maakt van een ondergrondse PMD-container.

 Wat valt wel onder PMD-afval

  • Plastic zakken, kuipjes, flessen en flacons, verpakkingen van kaas etcetera;
  • Metalen deksels en doppen, drankblikjes, conservenblikken, aluminium bakjes (aluminiumfolie is te dun en verbrandt bij het smelten);
  • Drankenkartons (tetrapakken) van zuivel, vruchtensappen, etcetera (papier kan zowel van plastic als van metaal worden afgeweekt. Daarna worden de papiervezels, het plastic en het metaal hergebruikt). 

Wat valt niet onder PMD-afval

  • Piepschuim en verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm en verf;
  • Plastic en metaal in één verpakking, zoals kauwgumstrips of chipszakjes (Dit kan (nog) niet machinaal worden gescheiden. Metaal in plastic maakt plastic onbruikbaar. Daarom moeten materialen die samengesteld zijn uit plastic en metaal bij het restafval).