Afvalkalender-Afvalwijzer

U kunt de inzameldagen voor uw adres bekijken via de website www.mijnafvalwijzer.nl of de app AfvalWijzer. De app kunt u downloaden via uw appstore.

U vindt op mijnafvalwijzer.nl alle informatie over de takkendagen, kerstbomeninzameling, het printen van de afvalkalender, informatie over grondstoffen en tips over afvalscheiding. Locaties van ondergrondse containers, tuingroendepots, etc. 

U kunt op mijnafvalwijzer.nl uw postcode (met één spatie, tussen de 4 cijfers en de 2 letters) en huisnummer invoeren. En eventueel nog een toevoeging (letter).

Vervolgens klikt u op ‘ga door’. U ziet voor uw adres rechtsboven het eerstvolgende inzamelmoment, en daaronder alle inzameldagen van de lopende maand. Als er geen ‘ga door’ verschijnt kunt u contact met ons opnemen. Uw adres is dan niet goed ingevoerd in het systeem. Dat kunnen wij verhelpen.

Door op het pictogram ‘pdf’ te klikken, verschijnt links onder in beeld een download. Als u dit opent krijgt u het overzicht van het hele jaar te zien voor uw adres.

Met uw rechtermuisknop kunt u keuzes maken, zoals afdrukken of opslaan. U kunt er ook voor kiezen dit overzicht te printen door op het icoontje rechtsboven op de pagina te klikken. En via ‘bestemming’ kunt u het overzicht dan opslaan als pdf.

Scrolt u naar beneden, dan ziet u een mogelijkheid om uw e-mailadres op te geven. U kunt dan berichten ontvangen voor de door u te kiezen inzamelingen. Verder naar onderen is daar ook informatie over afval scheiden te vinden.