Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Over Uithoorn Recreatie Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen

In en door de Uithoorn en De Kwakel lopen een aantal prachtige fiets- en wandelroutes. Op deze pagina kunt u hier veel over lezen.

Wandelroutes Glas & Land

Glas & Land, een samenwerkingsverband van Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen en Haarlemmermeer, heeft verschillende prachtige wandelroutes ontwikkeld. De routes voeren door landelijk gebied en zijn voor een groot deel niet verhard.

Er zijn vier wandelroutes:

 

 

Uitgebreide folders van de wandelroutes zijn te koop. Deze zijn verkrijgbaar bij de openbare bibliotheek en bij het Fort aan de Drecht à € 1,00 per stuk. De routes zijn bewegwijzerd met stickers.

In Uithoorn ligt een deel van het Lange-Afstand-Wandelpad 7-1 (LAW) ‘Pelgrimpad’, Amsterdam – Den Bosch (199 km), wit/rood gemarkeerd.

Wandelen met het IVN

Natuurgidsen van de afdeling Ronde Venen en Uithoorn van het IVN (de vereniging voor natuur- en milieueducatie) geven regelmatig rondleidingen door het groen in en rondom Uithoorn.

Meer informatie over deze wandelingen in Uithoorn en omgeving vindt u http://www.ivn.nl/derondevenen&uithoorn/.

Wandelroute in Uithoorn

Landschap Noord-Holland heeft sinds 2010  een nieuwe wandelroute (pdf, 109 Kb) gemaakt binnen Uithoorn.

Deze wandeling leidt van de Tuin van Bram de Groote via het moerasbos van de Zijdelse Zomp naar het oeverland van het Zijdelmeer en via het jaagpad langs de Amstel naar het Fort aan de Drecht. Vanaf Fort aan de Drecht en de groenzone tussen Meerwijk-Oost en Meerwijk-West loop je terug naar het beginpunt, de Tuin van Bram de Groote. Deze tuin is een particulier initiatief en wordt door vrijwilligers onderhouden. De tuin is in april t/m september iedere 1e zondag van 13.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

Fietsroutes

Bij de ANWB kunt u het boekje ‘Fortenroutes langs de Vuurlijn’ kopen. Daarin staan zes fietsroutes beschreven die u de samenhang tonen van de bouwwerken die schijnbaar zonder enige samenhang in het landschap staan. In werkelijkheid zijn ze door onzichtbare lijnen verbonden om tezamen een verdedigingslinie te vormen, die lange tijd als onneembaar werd beschouwd.

Naast de bewegwijzerde fietsroutes worden ook veel aantakroutes beschreven zodat een routenet is ontstaan waarmee iedereen zijn eigen fietstocht kan maken. Ook heeft de ANWB diverse folders met fietsroutes in en om Uithoorn, zoals de Ronde Venen-route die over de Wilhelminakade in Uithoorn loopt.

Drie gemarkeerde fietsroutes lopen deels door Uithoorn. De ANWB- lange fietsronde Fortenroute (187 km) en Rondje Utrecht (280 km) zijn gemarkeerd met zeskantige groen/witte borden. De landelijke fietsroute Stedenroute (LF2, 340 km) is gemarkeerd met rechthoekige groen/witte borden.

 

Voor het samenstellen van uw fietsroute met behulp van de knooppuntbewegwijzering kunt u de website http://www.fietseninnoordholland.nl/ bezoeken.

 

fietsenenwandelen-web

 


Uitgelicht


Zoeken